Individualna putovanja

Dalmatinski Espresso

Hot ! 1779 hits

Ukratko

  • Lokacija
  • Cijena
    Upit za cijenu
  • Vrsta ponude: Individualna putovanja
  • Status: Hot !
  • Trajanje: 5 dana/4 noći
  • Prijevoz: Bus
  • Termin: -

Informacije

Naša Espresso tura: kratka, ali puna dalmatinskog okusa!

1. dan dolazak

Dolazak u splitsku zračnu luku

Po dolasku upoznavanje s vodičem i ukrcavanje u kuksuzni minibus radi transfera do Šibenika 

Noćenje u D Hotelu**** (ili slično) u Šibeniku

2. dan Šibenik – Slapovi Krke -Trogir- Split

Dan počinje šetnjom Šibenikom, najstarijim autohtonim hrvatskim gradom na Jadranu, razgledanje slavne katedrale Sv. Jakova, svjetske baštine UNESCO-a, građene bez ikakvog vezivnog materijala.

Nakon što smo uživali u slobodnom vremenu, okupljamo se i krećemo prema malom selu uz Nacionalni park Krka gdje uživamo u autentičnom obroku u vrlo udaljenom selu Kalpić. Nakon ručka slijedi posjet Slapovima Krke gdje uživamo u nevjerojatnoj ljepoti prirode.Nakon ovog posjeta slijedi panoramska vožnja do srednjovjekovnog grada Trogira, smještenog na otočiću između kopna i otoka Čiova. Trogir je srednjovjekovni grad okružen vodom gdje su katedrala sv. Lovre, općinska lođa i razne palače odgovorni za uspjeh ovog šarmantnog grada. Kratkom vožnjom stižemo u Split.

Noćenje u hotelu Vestibule / Cornaro **** (ili slično)

3. dan Split

Godine 305. poslije Krista, tada najmoćniji čovijek na svijetu, Car Dioklecijan našao se pred odlukom gdje provesti ostatak života. Od čitavog, u to vrijeme poznatog svijeta odabrao je sagraditi svoj dom u srcu provincije Dalmacije, postagavši prvo kamenje Dioklecijanove palače, budućeg grada Splita. 

Sve većim nadograđivanjem, palača je postupno postala više grad unutar grada.  U današnje vrijeme ruševine čine mješavinu arhitektonskih stilova, s utjecajima koji sežu u Rimsko carstvo, kao i u srednji vijek, periode gotike i baroka. Obilazak počinjemo u podrumima da bismo doznali kako je u palači bio organiziran život u srednjem vijeku, te lutajući labirintom tunela stižemo na trg Peristil u središtu kompleksa palače i pred katedralu Sv. Dujma kao i do obližnjeg Jupiterova hrama, do nekada ulaznih vrata u palaču i još drugih mjesta... 

Slobodno poslije podne

Noćenje u hotelu Vestibule / Cornaro **** (ili slično)

 4. dan  Split - Ston - Dubrovnik 

Danas se rano upućujemo iz Splita u smjeru juga autocestom A1. Sići ćemo s autoceste i prolaziti kroz dojmljivu deltu rijeke Neretve, poznatu po proizvodnji mandarina, prije kratkog prolaska kroz Bosnu i Hercegovinu do gradova Mali Ston i Ston. 

Predio stonskog zaljeva poznat je po dvije stvari: monumentalnom obrambenom sustavu kojeg je izgradila Dubrovačka Republika, a predstavlja drugi po veličini zid u Europi, te po tradicionalnom uzgoju kamenica (i dagnji) već više od 500 godina. Vrijeme je za uživanje u lokalnim delicijama (lokalnim kamenicama, dagnjama i vinu). 

Nakon ručka nastavljamo prema Dubrovniku priobalnim putem diveći se panorami Elafitskog otočja.

Po dolasku u biser Jadrana (što je zaslužena titula Dubrovnika), posjetit ćemo staru gradsku jezgru, uključujući Vrata od Pila, veliku Onofrijevu česmu, Orlandov stup, zvonik, Stradun, Dominikanski samostan, Franjevački samostan i Knežev dvor. Slobodna večer za uživanje u dubrovačkom noćnom životu.

Noćenje u Hotelu Kazbek**** (ili slično) 

5. dan Odlazak

Transfer do zračne luke

 

Glavno sjedište

GALAXY TRAVEL d.o.o. , turistička agencija
Spinčićeva 2D, 21000, Split Hrvatska
Tel : +385 21 571 535 
Fax : +385 21 571 533 
ID KOD HR-AB-21-060306956
IATA CODE 75-3 2183 1
Voditelj poslova: Jadranka Reić

Putnički odjel

Tel : +385 21 571 534
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 9070 699

Avio odjel

Tel : +385 21 571 536
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 2000 120

 

Copyright © 2016 Galaxy-Travel d.o.o. All Rights Reserved.