Individualna putovanja

Velika kružna tura

Recommended! 1858 hits

Ukratko

  • Lokacija
  • Cijena
    Upit za cijenu
  • Vrsta ponude: Individualna putovanja
  • Status: Recommended!
  • Trajanje: 10 dana/11noćenja
  • Prijevoz: Bus
  • Termin: -

Informacije

Novi, detaljan pogled na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru

1. dan subota (moguć bilo koji drugi dan dolaska)

Dolazak u Zračnu luku Dubrovnik 

Po dolasku transfer do Hotela

Noćenje u Hotelu**** 

2. dan nedjelja  Dubrovnik

Prvog jutra posjetit ćemo Biser Jadrana (sasvim zaslužena titula Dubrovnika), uživajući u središtu starog grada uključujući Vrata od Pila, Veliku Onofrijevu česmu, Orlandov stup, zvonik, Stradun, Dominikanski samostan, Franjevački samostan i knežev dvor. 

U popodnevnim satima opustite se i uživajte u Dubrovniku vlastitim tempom:

U slobodno vrijeme odaberite ili kombinirajte:

Šetnju gradskim zidinama (1,5 sat)

Panoramsku vožnju žičarom

Vožnju brodicom do otoka Lokrum

Ili jednostavno šetnju gradskim središtem ili (ukoliko dopuštaju vremenski uvjeti) uživajte na plaži Noćenje u Hotelu**** 

3. dan ponedjeljak   Boka Kotorska – Planina Lovćen – Bečići

Napuštamo Dubrovnik u smjeru crnogorskog graničnog prijelaza koji prolazi kroz Konavosko polje. Naša prva stanica biti će grad Perast u prekrasnom Kotorskom zaljevu. U Perastu se ubrzo ukrcavamo u brodice koje će nas odvesti do otočića zavjetne crkve Gospe od Škrpjela. Kasnije se vozimo dalje, prema Kotoru. Uživat ćemo u našem prvom crnogorskom ručku prije otkrivanja dojmljive UNESCO-ve znamenitosti, gdje su, među ostalim, i katedrala Svetog Tripuna, Pomorski muzej, Sv. Luka, kao i crkve Sv. Nikole i Sv. Marije. Zatim se najpoznatijim panoramskim serpentinama vozimo središtem Nacionalnog parka Lovćen do spektakularnog Njegoševog mauzoleja, koji se nalazi na samom drugo najvišem vrhu planine, Jezerskom vrhu, na 1657m.

Odatle ćemo se spustiti do Bečića, jednog od poznatih primorskih ljetovališta u Crnoj Gori.

Noćenje u Hotelu****  

4. dan utorak Bečići – Cetinje – Vinski podrum Šipčanik – Plovidba Skadarskim jezerom - Bar

Naš program vodi nas u bivši glavni grad Crne Gore, grad Cetinje. Vidjet ćemo Biljardu - rezidenciju Petra II Petrovića Njegoša, dvor Kralja Nikole, cetinjski manastir. Sada je vrijeme da posjetimo još jedno jedinstveno mjesto; na 2.300 ha prostire se jedan je od najvećih i zasigurno najljepših vinograda u Europi. Ćemovsko polje i vinogradi Plantaže s jedinstvenim objektom u Šipčaniku gdje ćemo uživati u sljubljivanju hrane i vina od autohtonog grožđa Vranac i Krstač. Zatim se vozimo do najvećeg jezera Balkanskog poluotoka na granici između Crne Gore i Albanije. U Virpazaru ćemo se ukrcati u brodicu i istražiti divlju ljepotu jedno od najvećih ptičjih rezervata u Europi, Skadarskom jezeru. Zatim ćemo nastaviti do našeg hotela u Baru.

Noćenje u Hotelu**** 

5. dan srijeda Bar-Kolašin-Đurđevića tara – Crno jezero - Žabljak

Danas smo nakratko ukrcavamo u naš prijevoz do željezničkog kolodvora u Baru gdje ćemo se ukrcati u vlak za nezaboravno panoramsko putovanje koje će nas dovesti do planinskog kolodvora Kolašin na nadmorskoj visini od 954 metra. Tamo, naš minibus čeka da nastavimo put prema Đurđevića tari, poznatom mostu izgrađenom između 1938. i 1940. godine, kada je bio most s najvećim betonskim lukom u Europi. Na putu ćemo napraviti stanku za ručak u nekadašnjoj lovičkoj vili Milovana Đilasa, vodećeg crnogorskog političara, koji je bio postao jedan od najpoznatijih jugoslavenskih disidenta. Nastavljamo do Crnog jezera i našeg hotela na Žabljaku.

Noćenje u Hotelu**** 

6. dan črtvrtak Žabljak-Sarajevo

Šestog dana napustit ćemo Crnu Goru i ući u Bosnu i Hercegovinu. Uživajt ćemo u panoramskoj vožnji kroz Park prirode Durmitor, a potom kanjonom rijeke Drine koji prolazi uz Pivsko jezero. Nastavit ćemo do glavnog grada Federacije Bosne i Hercegovine, Sarajevo.

Noćenje u Hotelu**** 

7. dan petak Sarajevo

Sarajevo je jedan od rijetkih gradova na svijetu koji ima pravoslavnu crkvu, katoličku crkvu i džamiju. Odavde se povijest grada razvija - od osmanskog doba do složenih građevina austrougarskog razdoblja nasuprot ružnim soc-realističkim strukturamama. Razgledavanje uključuje židovsku četvrt, stari dio Baščaršije, ratni tunel, tunel nade, Baščaršiju, Sebilj, Morića han, Begovu džamiju i medresu, Bezistan, ulicu Ferhadija, katedralu, pijacu Markale, Vječni plamen, pravoslavnu crkvu, Taslihan, Principov most, At mejdan, Carevu - Sultan Fatihovu džamiju, Inat kuću i Gradsku vijećnicu. Ostatak dana je slobodan.

Noćenje u Hotelu**** 

8. dan subota Sarajevo - Konjic- Jablanica - Mostar

U jutarnjim satima napuštamo Sarajevo u smjeru Mostara. Prvo se malo vozimo dijelom nove bosanske autoceste da bismo nastavili panoramskom vožnjom do našeg konačnog odredišta dana: Mostara. Prolazeći planinskom oblasti, vozit ćemo se duž rijeke Tresanice dok ne dođemo do Konjica, 4000 godina starog bosanskog naselja. Osim po jednom od važnih mostova iz doba osmanskog carstva, Konjic je poznat zbog 4,6 milijardi US dolara vrijednom atomskom sloništu i komandnom mjestu, čiju je izgradnju jugoslavenski predsjednik Tito započeo 1953. godine. Nakon ovog posjeta slijedit ćemo cestu za Jablanicu niz rijeku Neretvu i za ručak jesti domaće delicije u lokalnom restoranu. Jablanica je bila poprište bitke na Neretvi za vrijeme Drugog svjetskog rata, gdje su partizani uspjeli izvojevati nevjerojatnu pobijedu. Posjećujemo ostatke uništenog mosta i ratni muzej prije nastavka prema glavnom gradu Hercegovine, Mostaru. Po dolasku posjetit ćemo stari grad, uključujući Stari most, Stari bazar (Kujundžiluk), Koski Mehmed-pašinu džamiju i Tursku kuću.

Noćenje u Hotelu**** 

9. dan nedjelja Mostar- Počitelj – Ploče – Trpanj – Vinarija Saint Hills – Otok Korčula 

Dan počinje kratkom vožnjom niz rijeku Neretvu prema Počitelu, divnom orijentalnom gradu u kojem se vrijeme zaustavilo u doba osmanlijskog carstva. Zatim nastavljamo do luke Ploče kako bismo se ukrcali na trajekt za poluotok Pelješac, dom najboljih hrvatskih proizvođača vina. Nakon 50-minutnog putovanja stižemo do Trpnja i nedugo zatim do vinarije Saint Hills; ovaj posjet okrunit ćemo sljubljivanjem vinoa i hrane. Kasnije ćemo. nakon 15 minuta plovidbe trajektom iz Orebića, doći do susjednog otoka Korčule .

Noćenje u Hotelu**** (ili slično) 

10. dan ponedjeljak Korčula-Orebić-Prapatno-Ston-Dubrovnik

Jutros ćemo posjetiti staru gradsku jezgru Korčule, a zatim krenuti prema Orebiću, u posjet vinariji Korta Katarina gdje ćemo uživati u degustaciji vina prije odlaska u Prapratno na kamenice, dagnje i riblji ručak u prolazu poznatom pelješkom vinskom cestom. Nakon ručka uživat ćemo u ljepotama Stona i Malog Stona, a zatim se vratiti na našu polaznu točku.

Večer je slobodna za uživanje u noćnom životu Dubrovnika ili, alternativno, ukoliko godišnje doba i vrijeme dopuštaju, nezaboravna večera u zalazak sunca ploveći na brodu "Karaka" - replici iz doba Dubrovačke Republike.

Noćenje u Hotelu**** 

11. dan utorak Dubrovnik – Zračna luka

Transfer do Zračne luke Dubrovnik

Kraj naših usluga

 

Glavno sjedište

GALAXY TRAVEL d.o.o. , turistička agencija
Spinčićeva 2D, 21000, Split Hrvatska
Tel : +385 21 571 535 
Fax : +385 21 571 533 
ID KOD HR-AB-21-060306956
IATA CODE 75-3 2183 1
Voditelj poslova: Jadranka Reić

Putnički odjel

Tel : +385 21 571 534
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 9070 699

Avio odjel

Tel : +385 21 571 536
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Hitni pozivi:
Mob : +385 91 2000 120

 

Copyright © 2016 Galaxy-Travel d.o.o. All Rights Reserved.